Kinderboekenweek in bibliotheken

DOKKUM/HALLUM - Met het thema En toen? gaan kinderen bij Bibliotheken Noord Fryslân terug in de tijd. Met prachtige boeken en diverse activiteiten. Zo kunnen ze bekende schrijvers ontmoeten, meedoen aan een prachtige speurtocht en spelen met een greenscreen. Tijdens de vijfenzestigste editie van de Kinderboekenweek, van 30 september tot en met 11 oktober.

De bekende Friese kinderboekenschrijver Janny van der Molen komt naar maar liefst drie bibliotheken in Noord-Fryslân. Zij vertelt over helden. Ze schreef er zelfs een boek over, dus ze weet er alles van. Wie is jouw held? En wist je dat iedereen een held kan zijn? Zondag 4 oktober van 15.00 tot 16.00 uur in Dokkum en woensdag 7 oktober van 15.00 tot 16.00 in Surhuisterveen.
Voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar is er ook een bijzondere speurtocht. Ze ontdekken van alles over planeten, astronauten en de ruimte. Van vroeger tot nu. Meedoen kan alleen of samen een zusje, vriendje of ouder bijvoorbeeld. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig en wie meedoet krijgt een mooie boekenlegger cadeau. Deze speurtocht loopt door tot 25 oktober, tijdens de normale openingstijden in alle bibliotheken.

Altijd al met een dino of een ridder op de foto gewild? Kinderen kiezen hun eigen achtergrond en maken met een greenscreen hun eigen foto. Voor kinderen van groep 4 en 5 op woensdag 7 oktober van 15.30 tot 17.00 uur in bibliotheek Buitenpost en op donderdag 8 oktober van 15.30 tot 17.00 uur in bibliotheek Hallum. Gratis voor leden en
€ 2,50 voor niet-leden. Aanmelden via www.ontdekdebieb.nl is nodig.