Zwaar bevochten overwinning Be Quick

SURHUISTERVEEN - De 0-1 eindstand was zaterdag een bijzondere afspiegeling van een wedstrijd tussen 't Fean'58 en Be Quick Dokkum met veel kansen voor beide doelen. Het voetbal van de Dokkumers oogde vooral in de eerste helft wat rustiger en verzorgder, maar de thuisclub speelde met enorm veel passie en bleef tot de laatste minuut aanspraak maken op een punt.

Bij Be Quick onderscheidde keeper Niels Kuperus zich met een aantal cruciale reddingen. Voor Be Quick trainer Mark Bosma was het een weerzien met zijn oude club. Hij was de afgelopen drie seizoenen coach van ’t Fean ’58. Na een kwartier viel de enige treffer van de wedstrijd. Na een mooie vrije trap van Jan Jaap de Boer werd de bal doorgekopt en deze kwam voor de voeten van Ynte Koopal, die attent raak schoot, 0-1. Be Quick kreeg meer kansen en Koopal was al snel dichtbij 0-2. Bij een gevaarlijke tegenaanval van ’t Fean ’58 kon Janco Wiersma een doorgebroken aanvaller nog bijtijds van een doelpunt afhouden. Be Quick bleef ondertussen jagen op de tweede treffer. Na ongeveer een half uur leek dat te lukken met een prachtige aanval waaruit maar liefst drie opeenvolgende kansen ontstonden. Wonderbaarlijk genoeg verdween de bal niet in het net. Vlak voor het rustsignaal kreeg de opportunistisch strijdende thuisclub nog twee kansen. Beide keren was Be Quick keeper Kuperus goed bij de les. De ruststand was 0-1, maar het had ook 1-3 kunnen staan. Halverwege de tweede helft kwam de thuisclub langszij met een treffer van Raoul Dijkstra, maar deze werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Er kwamen nog mogelijkheden aan beide kanten, maar het bleef 0-1.