Wykels Hallum (links) en Ropta Boys eindigden op 1-1.
Wykels Hallum (links) en Ropta Boys eindigden op 1-1. Foto: Antje Allema

Puntendeling voor Ropta Boys in Hallum

HALLUM - Lange tijd leek de wedstrijd tussen Wijkels Hallum en Ropta Boys te eindigen zoals hij was begonnen. Beide ploegen waren gelijkwaardig en dit leek ook een terechte uitslag. Twee minuten voor tijd leek Ropta Boys de winst toch mee naar huis te nemen, maar in blessuretijd was het Wykels Hallum dat de stand weer recht trok na zwak verdedigen van Ropta Boys.

Ropta Boys onder leiding van trainer David Elmendorp was een stuk beter dan vorige week en liet zo nu en dan goed combinatiespel zien. Ze kwamen vaak niet verder dan halverwege de helft van de tegenstander. Wykels Hallum was rustig achterin en speelde hier goed samen om uit te breken. Beide ploegen waren op zoek naar kansen en die kwamen gaandeweg de wedstrijd. Na rust was het Wykels Hallum dat het heft in handen nam. Zij zagen de bal na een keihard schot net aangeraakt door keeper Johannes de Groot en via de paal het veld weer in gaan. Dit was voor de Wykels de grootste kans om op voorsprong te komen. Ropta Boys leek zich te herstellen en stuurde Erik de Vries via de rechterkant op avontuur, een prima voorzet belandde in de tweede lijn bij Geert Linthof, die de bal in de handen van de keeper zag belanden.

In de achtentachtigste minuut leek Ropta Boys dan toch met de winst naar huis te gaan. Edwin de Vries wist de lange bal te onderscheppen en een loepzuivere pass te geven op Christiaan Wijnsma. Hij speelde zeer beheerst de keeper uit en kon zo de bal in de lege goal schieten. Deze euforie duurde maar vier minuten. In blessuretijd wist Wykels Hallum via een aanval over de linkerkant de bal voor te zetten waar aanvaller Jurjen Bosch volledig vrij stond bij de tweede paal om de bal zo langs keeper De Groot te koppen.