Een beginnersgroep meisjes onder leiding van trainer-coach Mara Beckers.
Een beginnersgroep meisjes onder leiding van trainer-coach Mara Beckers. Foto: Actief Media

Talenten volgen lessen bij Turn- en Gymsport

DOKKUM - Turn- en Gymsport Dokkum heeft een breed aanbod sporten en presteert uitstekend tijdens wedstrijden, maar de vereniging wil ook jonge talenten voor de sport interesseren. Daarom wordt op 10 en 17 oktober een open talentenles turnen en acrogymnastiek gegeven, die toegankelijk is voor leden en niet-leden.

Kinderen die geboren zijn tussen 2012 en 2015 zijn van 16.15 tot 17.45 uur welkom om mee te doen aan deze les. "Turnervaring is niet nodig, tijdens de les worden er testjes gedaan waarbij wordt gekeken naar kracht, lenigheid, lef, coördinatie en doorzettingsvermogen. Na de les krijgen alle deelnemers een groot applaus en een turndiploma. De ouders krijgen vervolgens een terugkoppeling over in welke groep of groepen hun kind het beste past en hier kan nogmaals vrijblijvend worden proefgetraind", zegt voorzitter Jelle Arjaans van Turn- en Gymsport Dokkum.

Ook voor kinderen die ouder zijn, is het mogelijk om een proeftraining te volgen bij het turnen of acrogymnastiek. Turn- en Gymsport Dokkum is een grote vereniging met een belangrijke regionale functie en veel sporters komen uit andere woonplaatsen vertelt Arjaans. "Op dit moment zitten we tussen de vierhonderd en vierhonderdvijftig leden. Dat houdt in dat we ook veel trainers nodig hebben met hun assistenten. Op dit moment hebben we veertien trainers en acht assistenten. Ook met zoveel leden is er zelfs met onze turnhal aan de Holwerderweg in Dokkum ruimtegebrek. Daarom hebben we ook groepen in nog drie sporthallen ondergebracht." Het afgelopen jaar zijn door covid 19 de wedstrijden niet doorgegaan. "Het jaar daarvoor hadden we veel Friese kampioenen en zelfs een Nederlands kampioen."

Aanmelden voor de talentenles kan door een mailtje te sturen met gegevens naar het emailadres: shirienelbakry@hotmail.com. Vermeld dan de naam van het talent en de geboortedatum, telefoonnummer en deelname op 10 of 17 oktober of geen voorkeur. Kijk voor het brede aanbod van sporten op de website www.turnengymsportdokkum.nl