Corona Cinema krijgt vervolg in Dokkum

DOKKUM - De derde filmcyclus van Corona Cinema in de Bonifatiuskapel, op 25, 26 en 27 september gaat hard. De film De beentjes van Sint Hildegard, met Herman Finkers en Johanna ter Steege, is op zaterdagavond uitverkocht en de herhaling op zondagavond is ook al hard op weg naar het laatste ticket.

Op vrijdagavond draait Vision over de heilige Hildegard von Bingen: een filmisch meesterwerk van de bekende Duitse regisseur Margaretha von Trotta. Op zaterdagmiddag is de kindervoorstelling Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn, een vrolijke en gezellige film voor kinderen vanaf 6 jaar. Voor kinderen is de toegang gratis. Ouders/begeleiders betalen een entree ticket. Op zaterdag én zondagavond wordt De Beentjes van Sint Hildegard vertoond: de film ván en mét Herman Finkers en Johanna ter Steege. De kaarten voor de zaterdag waren erg snel weg, vandaar een extra vertoning op zondagavond 27 september.

De vast filmhuislocatie in Theater Sense is in elk geval nog tot januari gesloten. De filmvoorstellingen op grootbeeld in coronatijd krijgen in de komende maanden een vervolg in Dokkum. Nu de buitentemperatuur te laag wordt voor de kapel, worden binnenlocaties in Dokkum verkend met genoeg ruimte voor 1.5 meter publiek. Het streven is elke maand een filmvoorstelling. Op 23 oktober is de Fonteinkerk gereserveerd door Filmhuis Dokkum. Andere locaties die in beeld komen zijn mogelijk de fabriekshal van de voormalige Formido-vestiging aan de Holwerderweg. Volg de website van Filmhuis Dokkum en blijf genieten van dit unieke cultuuraanbod in tijden van Covid-19. Kaartverkoop en meer filminformatie volg de website: www.filmhuis-dokkum.nl .