Een speler van Zwaagwesteinde (rechts) probeert een
tegenstander uit te spelen.
Een speler van Zwaagwesteinde (rechts) probeert een tegenstander uit te spelen. Foto: Lammert Damsma

Be Quick Dokkum langs Zwaagwesteinde

DOKKUM - Be Quick Dokkum is de competitie gestart met een 4-1 overwinning op Zwaagwesteinde. Het team van trainer Mark Bosma had de wedstrijd al voor de rust kunnen beslissen. Met de 2-1 ruststand bleven de gasten nog geloven in een puntje, maar in de laatste twintig minuten liepen de Dokkumers terecht uit naar een verdiende 4-1 eindstand.

Op een zonovergoten Tolhuispark kwam Zwaagwesteinde verrassend op voorsprong. Via de kruin van Be Quick aanvoerder Piet Raap verdween de bal al na drie minuten in het eigen doel, 0-1. Be Quick zette direct flink aan en binnen twee minuten stond het al weer gelijk. Jan Jaap de Boer schoot een vrije trap fraai binnen, 1-1. Be Quick was in die fase dominant en had een behoorlijk overwicht. Frits Veenema kopte de bal over het doel, maar direct daarna was Rudmer Loonstra koppend succesvol na een voorzet van Janco Wiersma, 2-1.

Na de rust kreeg Be Quick even iets minder grip op de wedstrijd en het was soms slordig in de passing. De gasten kwamen wat vaker op de helft van de Dokkumers, echter zonder enig gevaar te stichten. Halverwege de tweede helft besloot trainer Bosma tot enkele omzettingen en dat zorgde voor verbetering.

Twintig minuten voor het einde vergrootte Be Quick de voorsprong. Een voorzet van uitblinker De Boer werd attent binnen getikt door verdediger Jordi van der Weg, 3-1. Ynte Koopal was koppend gevaarlijk, maar de bal verdween net naast het doel. In de slotfase bewees Loonstra opnieuw zijn waarde voor Be Quick. De handige aanvaller scoorde uit de kluts, wederom na goed voorbereidend werk van De Boer: 4-1.