Ropta Boys (rechts) zal tegen Wykels Hallum beter voor de dag moeten komen dan tegen Haulerwijk. Foto: Ingezonden

Ropta Boys start competitie met puntverlies tegen Haulerwijk

OOSTERNIJKERK - Onder prachtige weersomstandigheden werd zaterdag de competitie gestart in de derde klasse B thuis op sportpark de Fiver in Oosternijkerk tegen sv Haulerwijk. Ropta Boys verloor met 0-1.

Na drie goede bekerwedstrijden werd het een hele andere wedstrijd. Ropta Boys was te gemakkelijk en de meeste duels werden verloren. De eerste kans van de wedstrijd was wel voor Ropta Boys. Na een voorzet van Erik de Vries werd de bal maar net over werd gekopt door spits Christiaan Wijnsma. Nog een paar kleine kansjes van Erik de Vries en Edwin de Vries was alles wat het publiek voorgeschoteld kreeg de eerste helft. Net voor rust ging de verdediging van Ropta Boys in de fout door een Haulerwijk-speler onderuit te halen in het zestienmeter gebied en de scheidsrechter kon niet anders dan een penalty toekennen. Haulerwijk wist wel raad met dit buitenkansje en kwam op een 0-1 voorsprong. Op slag voor rust creëerde Erik de Vries nog een kans, maar hij was te wild en schoot ver naast.

Meteen na rust was het begin voor Haulerwijk dat aanviel en voor keeper Johannes de Groot wist te komen, maar hij kon het gevaar afwenden. Simon Dijkstra werd ingebracht en zorgde voor Ropta Boys meteen voor gevaar. Zijn eerste balcontact was meteen een schot richting goal, dit ging ver naast. Erik de Vries wist daarna een lange bal te onderscheppen en zag dat de keeper wat te ver voor de goal stond. Met een bekeken schot verraste hij de keeper bijna, maar zijn inzet ging net over de goal.

Er werden gaandeweg de tweede helft een flink aantal overtredingen gemaakt en de scheidsrechter moest veelvuldig de gele kaart tonen om het spel in het gareel te houden. Haulerwijk kreeg in deze fase een aantal vrije trappen waar ze weinig resultaat uit haalden. Haulerwijk was wel sterker in de duels, maar behaalde weinig rendement, net als Ropta Boys. Trainer David Elmendorp bracht de balvaste en kopsterke spits André Turkstra bij Ropta Boys nog in, en ook hij kreeg kansjes. Vlak voor tijd kreeg Jacob Mooibroek de grootste kans op de gelijkmaker, maar hij schoot naast. Het slotoffensief was ook voor Ropta Boys met een kopbal van Dijkstra en prachtige pass van Gerwin Haaksma die Erik de Vries bereikte. De Vries speelde zich zelf vrij en schoot keihard op de goal, maar de keeper wist de bal weg te boxen met zijn vuisten.

Zaterdag zal er in en tegen Wykels Hallum door Ropta Boys beter gevoetbald moeten worden om de punten mee naar huis te nemen.