Veelzijdig vilt van Thea Kroese.
Veelzijdig vilt van Thea Kroese. Foto: Ingezonden

Expositie Veelzijdig Vilt in Metslawier

METSLAWIER - Elk jaar heeft Mienskipshûs Doarpstsjerke Metslawier een tentoonstelling op gebied van handwerken. Van 26 september tot en met 22 november is de expositie Veelzijdig Vilt met werkstukken van vilt van Thea Kroese uit Buitenpost.

Vilten is voor Thea de veelzijdigheid in het creëren van mooie en unieke werkstukken. Ze kan zich helemaal uitleven in de prachtige wollen lokken en in prachtige gekleurde fijne wol en zijde. De werkstukken op deze expositie verbeelden de (veelal Fryske) natuur om haar heen. Zeegezichten, de stroming van water, strandvondsten, bast van een boom, of het kleurenpalet van een tuin zijn te zien in wandpanelen, kleding en vrijstaande objecten. De expositie Veelzijdig Vilt is een greep uit het werk dat Thea in de afgelopen jaren heeft gemaakt. Tijdens de expositie is Thea regelmatig aanwezig. Op vrijdag 30 oktober verzorgt Thea een workshop van 9.30 tot 14.00 uur. Tijdens deze workshop kan een woonkei, kussenomtrek of wandkleedje worden gemaakt. Belangstellenden kunnen zich tot 23 oktober aanmelden voor de workshop via mail: Stichting.Doarpstsjerke.Metslawier@outlook.com of in de Dorpstsjerke zelf. De kosten voor de workshop zijn €25.00 (inclusief materiaal, koffie, soep en broodje). Voor meer informatie hierover kunt u terecht op de website van de doarpstsjerke of facebookpagina. Bij voldoende aanmeldingen wordt een tweede workshop gepland.

Tijdens de openingstijden op zaterdag en zondag van 13.30 en 17.00 uur kunnen bezoekers zich aanmelden bij de ingang van het gebouw. Volg altijd de aanwijzingen van de vrijwilligers op tijdens het bezoek. De toegang is gratis; een gift wordt op prijs gesteld.