Vrouwen Be Quick verder in de beker

DOKKUM - Na drie gewonnen bekerwedstrijden plaatsten de vrouwen van CSV Be Quick Dokkum zich afgelopen zaterdag voor de knock-outfase van de Noordelijke beker.

Na de enigszins stroeve winst (1-5) op Broekster Wâlden eind augustus werd afgelopen donderdag met 3-0 gewonnen van de hoofdmacht van de voetbalvrouwen van Leeuwarder Zwaluwen. Zwaluwen komt ook uit in de tweede klasse en op het Tolhuispark maakten beide voetballende ploegen er een aantrekkelijke wedstrijd van.

Met passie en strijd en onder aanmoediging van het meegereisde en thuispubliek nam Be Quick na een 1-0 ruststand uiteindelijk na rust gecontroleerd afstand van haar grootste concurrent in de bekerpoule. Vooral de 3-0 uit een vrije trap van Elissa Halbesma van zeer grote afstand maakte veel indruk bij de toeschouwers. Afgelopen zaterdag 12 september speelden de vrouwen hun laatste wedstrijd. Daarin bleek derdeklasser Trynwâlden, mede door blessureleed, enkele maten te klein. Na een voorzichtige 4-0 ruststand, was Be Quick in het tweede bedrijf ontketend en stond er na 90 minuten 13-0 op het scorebord. Spits Regina de Groot maakte in die wedstrijd maar liefst zeven doelpunten. Trainer/coach Wybe Pieter Zijlstra was bijzonder tevreden over de progressie van het team in de drie bekerwedstrijden en het feit dat nieuwe keepster Rochelle Boersma al snel haar waarde heeft kunnen laten zien door tweemaal de nul te houden. Zaterdag 19 september start de competitie voor de vrouwen met meteen een pittige wedstrijd, tegen titelkandidaat SV Lycurgus in Groningen.