Ropta Boys (rechts) in balbezit in het bekerduel tegen VCR.
Ropta Boys (rechts) in balbezit in het bekerduel tegen VCR. Foto: Ingezonden

Ropta Boys wint ook derde bekerduel

OOSTERNIJKERK - Zaterdag kwam VCR uit Rinsumageast op bezoek op sportpark de Fiver in Oosternijkerk. Voor beide ploegen was dit het laatste bekerduel voor de competitie van start gaat. Thuisclub Ropta Boys won met 2-0.

Na tien minuten was er een corner van Ropta Boys, waarna Christiaan Wijnsma de bal terug kon leggen en Jacob Mooibroek hard in kon schieten. De 1-0 voorsprong stond op het bord en Ropta Boys probeerde de voorsprong uit te breiden.

Meteen na rust was Ropta Boys weer gevaarlijk, Edwin de Vries schoot keihard en gericht op de goal, maar de bal ging tegen de paal. Daarna werd Erik de Vries naar de grond gewerkt door een verdediger van VCR en wees de scheidsrechter naar de penaltystip. De Vries nam de penalty zelf en scoorde beheerst: 2-0. Ropta Boys bleef aanvallen, maar grote uitgespeelde kansen kreeg het niet meer. Trainer Elmendorp bracht wederom drie jeugdige spelers in het veld, maar ook zij konden niet voor gevaar zorgen. VCR kreeg nog een kansje uit een corner, maar de spits was te wild en schoot over. Na een prachtige voorzet van Erik de Vries werd de bal daarna ternauwernood door de keeper van VCR over de goal getikt na de inzet van Geert Linthof. Beide ploegen speelden de wedstrijd rustig uit. Ropta Boys gaf niks meer weg en VCR wist dat er niks meer uit te halen was, zij hadden winst en een flink doelsaldo nodig om Ropta Boys nog van de eerste plaats in de poule te stoten.

Met drie winstpartijen in het bekertoernooi is Ropta Boys poulewinnaar geworden en door naar de tweede ronde. Zaterdag start de competitie thuis tegen sv Haulerwijk om 15.00 uur.