Ontroerende film in De Fontein in Dokkum

DOKKUM - Het jaar 2020 is door Corona een bijzonder jaar. Heel bijzonder is ook dat het 75 jaar geleden is dat Nederland is bevrijd van de Duitse bezetting. De actieve Commissie Vorming en Toerusting van de Protestantse Gemeente Dokkum Aalsum Wetsens koos er daarom voor met een toepasselijke film om het winterprogramma 2020 - 2021 te starten. En wel met de ontroerende film ‘The Book Thief’, vanavond.

Deze film vertelt het verhaal van het bijzondere meisje Liesel. Wanneer haar moeder tijdens de Tweede Wereldoorlog niet meer voor haar kan zorgen, wordt Liesel geadopteerd door een Duits echtpaar.

Liesel kan aanvankelijk niet lezen, maar haar adoptievader geeft haar les en ze ontwikkelt een passie voor boeken. Ze vindt een vriend in de Joodse Max, die onderduikt in het huis van haar adoptieouders. Terwijl de situatie om hen heen met de dag slechter wordt, bieden woorden en fantasie een uitweg om te ontsnappen aan de werkelijkheid.

Film in De Fontein

De film wordt vertoond op woensdag 16 september (vanavond) om 19.45 uur in Kerkgebouw ‘De Fontein’, Op de Keppels 3, Dokkum.        

Maximum 100 plaatsen beschikbaar. Aanmelding via www.pgdaw.nl rubriek ‘Reserveren.
De toegang is vrij. Iedere belangstellende is van harte welkom.

Coronaregels

De Coronaregels zijn van toepassing om ieders veiligheid te waarborgen.