Be Quick (geel-blauwe tenues) troeft Leeuwarder Zwaluwen af.
Be Quick (geel-blauwe tenues) troeft Leeuwarder Zwaluwen af. Foto: Lammert Damsma

Fraaie bekerwinst Be Quick Dokkum

DOKKUM - Be Quick was thuis verrassend productief tegen Leeuwarder Zwaluwen. Werd de eerste bekerwedstrijd tegen Stiens nog met 3-2 verloren, nu waren de Dokkumers duidelijk te sterk voor de Leeuwarder eersteklasser. Na een overtuigende 4-0 ruststand werd met 6-1 gewonnen.

Het basisteam van de nieuwe trainer Mark Bosma telde zaterdag drie nieuwelingen. Niels Kuperus (afkomstig van Franeker) verdedigde het doel en Danny Post (Ternaard) en Rudmer Loonstra (Buitenpost) stonden respectievelijk op het middenveld en in de aanval. Be Quick nam al vrij snel het initiatief en na tien minuten viel de openingstreffer. Janco Wiersma krulde de bal vanaf links voor het doel en Rudmer Loonstra stond op de juiste plek, 1-0. Niet veel later werd Loonstra na een mooie actie gevloerd binnen de zestien en Frits Veenema gaf keeper Karsten Waterlander vanaf de elfmeterstip het nakijken, 2-0. Na ruim een half uur was het al weer raak. Uit een prachtige aanval tikte Loonstra de derde treffer binnen. De assist was van aanvoerder Piet Raap die het overzicht hield en de meelopende Loonstra op maat bediende. In de slotminuut van de eerste helft kopte Veenema de vierde treffer binnen na een hoge voorzet van Wiersma.

Be Quick bleef na rust goed combineren en de 5-0 stond al binnen een uur op het scorebord. Na mooie actie van Veenema werd de bal geschampt door Loonstra, maar Jan Jaap de Boer was attent bij de tweede paal. Veenema miste vervolgens een goede kans op 6-0, maar even later kreeg hij een herkansing na een prachtige pass van de prima spelende Danny Post en dat betekende 6-0. In de slotminuten tekende Arton Musliu voor 6-1. Zaterdag ontvangt Be Quick L.A.C. Frisia 1883 voor de derde poulewedstrijd in de beker.