Een beeldhouwwerk van Hepie de Haan.
Een beeldhouwwerk van Hepie de Haan. Foto: Ingezonden

Open atelier beeldhouwen in Dokkum

DOKKUM - Zaterdag 5 september is er van 10.00 tot 17.00 uur de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het atelier van beeldend kunstenares Hepie de Haan in De Groen kunst&cultuur in Dokkum.

Deze dag is Hepie de Haan aanwezig en zij neemt u graag mee in het mooie proces van beeldhouwen.

Wat voor gereedschap wordt er gebruikt? Welke steen is geschikt? Beeldhouwen is kijken en werken met vormen en het voelen en ervaren.

Dit zijn allemaal onderdelen die ook in haar lessen aan bod komen.

Aansluitend is er een expositie van beelden van Hepie en haar cursisten in de grote hal van het gebouw. Hepie de Haan is mede-oprichtster van stichting De Groen kunst en cultuur. Heeft u belangstelling? Dan bent u van harte welkom! Deze dag is uiteraard alleen mogelijk als iedereen zich aan de maatregelen van het RIVM houdt.

De Groen Kunst & Cultuur is een stichting in Dokkum en, sinds vorig jaar, actief op het gebied van kunst en cultuur.

Ze huisvesten in een schoolgebouw aan de Van Kleffenstraat 5 in Dokkum, waar tien lokalen bezet worden door creatievelingen in verschillende disciplines.

Van theater, beeldhouwen, schilderen, muziek, fotografie, airbrush, pottenbakken en nog veel meer. Samen organiseren zij mooie activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. Er worden workshops en cursussen gegeven aan groepen en individueel.