De spelers betreden het veld tijdens het voetbalkamp.
De spelers betreden het veld tijdens het voetbalkamp. Foto: Ingezonden

Voetbalkamp Avontuurlijk op 'de Fiver'

OOSTERNIJKERK - Ondanks dat er veel activiteiten worden afgelast door het coronavirus was het eerder deze maand een drukte van belang op sportpark 'de Fiver' in Oosternijkerk. Boele Terpstra en Sip Jaap Bos hadden namelijk een driedaags voetbalkamp georganiseerd voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.

Deze drie dagen stonden in het teken van het Europees kampioenschap. Er werd naast voetbalkwaliteiten ook gelet op dingen als samenwerking en discipline. De eerste dag stond in het teken van aanvallen, voor de meeste kinderen het mooiste van het voetbalspel. Fanatiek werd er geoefend op schijnbewegingen, dribbelen, schotkracht en afwerken op de goal. Met keepers die speciaal werden getraind door keeperstrainer Nick Dyck. Op het parkeerterrein was een heuse panna kooi aangelegd waarin 4 tegen 4 kon worden gespeeld. Iedere middag stond een ‘challenge of the day” op het programma.

Dag twee werd het verdedigen extra onder de loep genomen. In diverse vormen werd geprobeerd om de kinderen de kneepjes van dit onderdeel bij te brengen. Ook het straatvoetbal stond weer op het programma en natuurlijk een nieuwe challenge. Deze tweede dag werd afgesloten met een heus EK. Het waren uiteindelijk de teams van Wales en Luxemburg welke tot de finale wisten door te dringen. Lang leek het op strafschoppen uit te draaien, maar in de laatste minuut verdween een heel hoog getrapte bal, tot ieders verbazing, zomaar in het doel van Luxemburg zodat het EK 2020 werd gewonnen door Wales.

De laatste dag werd afgelast omdat iemand tijdens een teatswedstrijd in Oosternijkerk positief was getest op het coronavirus.