Activiteitenweken in Museum Dokkum

DOKKUM - In Museum Dokkum aan de Diepswal 27 is van 29 augustus tot en met 20 september 2020 de expositie ‘Even op verhaal komen’ te zien. Hierbij worden veel activiteiten georganiseerd die aansluiten bij de verhalen over Dokkum en omstreken.

In drie weken tijd kunnen bezoekers, naast het bezoeken van de expositie waarin veel verhalen worden uitgelicht die normaal gesproken geen plek hebben in de vaste exposities van het museum, deelnemen aan activiteiten als stadswandelingen, lezingen, workshops en cursussen. "Elke week bieden we een lezing aan. Zo komt Nykle Dijkstra vertellen over Paesens-Moddergat en Wierum met onder andere een nieuw te vertellen verhaal uit 1799.
Cees Booij heeft een kunsthistorisch verhaal over de beroemde schilder Johannes Vermeer, waarbij Cees uitlegt waarom hij denkt dat Vermeer in zijn tijd al een camera gebruikte."
Anke Wijnia (ankesart.nl) uit Dokkum verzorgt op verschillende dagen een workshop ‘Portret in houtskool tekenen’. In een dagdeel leer je de basistechnieken van het werken met houtskool. Dineke Taal van atelier KleiTaal geeft een workshop ‘Eigen gevelsteen maken’ en organiseert de ‘Dokkum Kleiclub’ die speciaal voor kinderen is. Vrijwilligers van het museum Aukje en Gerry geven een workshop ‘Flatlay’, waarbij je leert creatief te ordenen, om het resultaat op de foto te zetten.

Stadsgidsen hebben een mooie wandeling voorbereid waarbij de prachtigste verhalen verteld worden. Informatie over openingstijden en de activiteiten op www.museumdokkum.nl. Vooraf en online reserveren is voor de activiteiten verplicht. Voor een bezoek aan het museum wordt vooraf reserveren aanbevolen.

-