De vlasroute in Noordoost-Friesland kan nog gereden worden.
De vlasroute in Noordoost-Friesland kan nog gereden worden. Foto: Ingezonden

Vlasroute kan nog: volg the blue line

BLIJE - De vlasroute ‘Follow the blue line’ is ondanks de corona ook dit jaar een groot succes. Dat concluderen alle deelnemers langs de route.

Honderden geïnteresseerden bezoeken deze zomer de locaties en de vlasvelden. En nog steeds kun je de vlasroute doen. Ook nu trekken de vlasvelden nog veel bekijks en zijn er vier locaties open. Dit zijn Kleine-Lijn in Blije, Veldzicht in Metslawier, het Braakhok in Ee en Timpelsteed in Engwierum. Het goudgele vlas wordt nu getrokken in Blije en dat is prachtig om te zien. Voor wie de vlasroute nog wil volgen: kijk ook op
www.vlasroute.nl voor actuele informatie.

Taus Makhacheva in voorjaar 2021

LEEUWARDEN - Het Fries Museum in Leeuwarden laat van 27 maart 2021 tot en met 6 maart 2022 werk zien van de Russische kunstenaar Taus Makhacheva (Moskou, 1983). Het wordt haar eerste grote solotentoonstelling in Nederland. In de expositie zijn verschillende films te zien, de installatie Charivari en nieuw werk dat ze speciaal voor het Fries Museum maakt. Centrale thema’s in de tentoonstelling zijn het bevragen van de geschiedschrijving en heersende culturele conventies.