Unieke samenwerking in Oosternijkerk

OOSTERNIJKERK - Op 17 augustus wordt het dorpshuis de Terp oan de fiver in Oosternijkerk voor één tot twee jaar basisschool. Vanaf die dag nemen de groepen 1 t/m 5 van de Wrâldwizer bezit van het dorpshuis. Hiermee komt een unieke, maar tijdelijke, samenwerking tot stand waarbij school en dorpshuis voor ongeveer twee jaar het gebouw gaan delen.

Voor de school een mooie oplossing, omdat er dan op de plaats van de huidige school een nieuw kind-centrum kan worden gebouwd. En het dorpshuis krijgt op deze wijze een flinke financiële impuls om het gebouw te kunnen moderniseren.

In de wintermaanden ontstond het idee om het dorpshuis beschikbaar te stellen als tijdelijke locatie voor de Wrâldwizer. In de gesprekken tussen het schoolbestuur, de gemeente Noardeast-Fryslân en dorpshuis de Terp is dit idee verder uitgewerkt en concludeerden alle drie partijen dat dit een mooie en passende oplossing is.

De gemeente biedt op deze manier de school passende vervangende huisvesting, de school heeft een passende tijdelijke locatie en het dorpshuis krijgt een flink bedrag als begin voor de verbouw van het dorpshuis. Een prachtige samenwerking tussen de gemeente, het dorpshuis en de school, vinden de betrokkenen.

In de afgelopen twee maanden is het dorpshuis verbouwd als school en staan er tijdelijke eenheden klaar voor de kleuters, om op 17 augustus om 8.30 uur feestelijk in gebruik te nemen.