Zomeractiviteiten in bibliotheek

DOKKUM - De bibliotheken van Bibliotheken Noord Fryslân staan deze zomer in het teken van gratis activiteiten voor (thuisblijvende) kinderen en jongeren. Op woensdagochtend 29 en vrijdagochtend 31 juli vinden activiteiten plaats. Aanmelden is verplicht.

Leer coole foto’s en filmpjes maken: Niet op vakantie? "Wij leren hoe jij jezelf filmt in de woestijn, op het strand of in een ruimtestation." Green Screen is een veelgebruikte studiotechniek in de film- en televisiewereld. Daarmee kun je de achtergrond van je scène veranderen.

Deze zomer hoef je niet naar een ver land om een coole foto of filmpje te maken. Data: 29 juli. Bibliotheek Dokkum. Tijdstip: 10.30 tot 12.00 uur. Voor kinderen van groep 6, 7 en 8.
Ontwerp dé game van 2020. Maak je eigen animaties, spelletjes, muziek en kunstwerken en deel het online. "We leren je alles over het populair programmeerprogramma Scratch. Maak jij dé game van de zomer 2020?" Data: 29 en 31 juli. Bibliotheek Hallum. Van 10.30 tot 12.00 uur. Voor kinderen van groep 5, 6, 7 en 8.

Zomermagazine

In alle vestigingen van Bibliotheken Noord Fryslân ligt een gratis zomermagazine klaar voor leden en bezoekers. Het tijdschrift staat vol interviews, leestips en heel veel puzzels en spelletjes.
Het is de tweede keer dat de bibliotheek een eigen magazine uitbrengt. Vorig jaar moest de bibliotheek de oplage verhogen omdat er zoveel vraag naar was. Daarom zijn er dit jaar extra veel gedrukt.