Michelle Sijtsma en Fenna Cuperus, eerste bij de pupillen.
Michelle Sijtsma en Fenna Cuperus, eerste bij de pupillen. Foto: Ingezonden

Kaatswedstrijd KF De Trije Dorpen

NIAWIER - Vrijdagavond kon er weer gekaatst worden bij KF de Trije Doarpen door leden en niet leden. De wedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door Assurantie- & Administratiekantoor A.C. Mol en Frequent Groep.

Bij de jeugd kon er in drie categorieën gekaatst worden. Bij de allerjongsten, de welpen waren er vier deelnemers. Hier werd de eerste prijs gewonnen door Wiebe Geart Dijkstra, tweede werd Riane Kooistra. Bij de pupillen werd de finale gekaatst tussen Michelle Sijtsma en Fenna Cuperus tegen Amarins Kloostra en Mirte Cuperus. Eerstgenoemd partuur won de eerste prijs. De derde prijs was voor Thymen Damstra en Pieter Meindersma. Bij de schooljeugd werd gekaatst in een A- en B-klas. In de A-klas sloten Janiek Kloostra en Jarno Cuperus hun drie partijen winnend af, zij waren dus de winnaars. Tweede werden Suzanna Allema en Tineke Pauzenga. In de B-klas waren Suzanne Torensma en Laura Allema de winnaars. In de laatste wedstrijd hadden ze het niet makkelijk, Nynke Keegstra en Geertje Wiersma boden goed tegenstand. Pas bij een stand 5-5 6-2 moesten zij het hoofd buigen. De tweede prijs ging naar het drietal Doutsen Veendorp, Kirsten Wiersma en Rensje Allema.

Bij de senioren werd de finale in de winnaarsronde gespeeld tussen de parturen Sjouke Hellinga, Louis Keegstra en Jacqueline Jongsma tegen Rutger Torensma, Baukje Terpstra en Hessel Veendorp. Partuur Hellinga c.s. won met 5-4 6-2 en kreeg de krans. De finale in de verliezersronde was niet spannend. Boele Terpstra, Willem de Jong en Tineke Damstra stuurden het partuur Anco Dijkstra, Harald Wiersma en Sjoerd Vlasman met 5-0 6-0 de 'Bietenbrug' op. Zaterdag is er een KNKB pupillenmeisjes wedstrijd in Niawier.