Ruimen graven Noardeast-Fryslân

BURDAARD - Op de gemeentelijke begraafplaatsen Burdaard, Damwâldsterreedsje in Dokkum, Molenzes in Ternaard en Reidswâl in Metslawier is in het verleden door de toenmalige rechthebbende afstand gedaan.

Een lijst met de bewuste grafnummers en namen van de overledenen is te vinden in de publicatieborden van deze begraafplaatsen. De gemeente is voornemens om deze graven te gaan ruimen. Als eerste zullen de monumenten/gedenkstenen verwijderd worden en later zullen de graven zelf geruimd worden. De werkzaamheden zijn gepland na 2 november 2020. Mocht iemand het belangrijk vinden dat een graf behouden blijft voor de toekomst, dan is dit mogelijk. De grafrechten kunnen opnieuw uitgegeven worden voor een termijn van 10, 20 of 30 jaren. Meer informatie of een aanvraagformulier vindt u op website www.noardeast-fryslan.nl/begraven-cremeren. Ook kunt u, tijdens openingstijden, contact opnemen met de heer T. van der Horn, begraafplaats administratie, via (0519) 29 88 88 of info@noardeast-fryslan.nl.

Open dagen kerk

WESTERNIJTSJERK - Tsjerkepaad gaat dit jaar niet door, maar toch zal het kerkje van Westernijtsjerk de deuren openen op drie zaterdagmiddagen, namelijk 18 juli, 15 augustus en 12 september, van 13.30 tot 17.00 uur. Ook kan dan de permanente tentoonstelling worden bekeken over de eertijds bij de kerk behorende Jeppemastate en haar bewoners. Deze bestaat uit een maquette, informatiepanelen en tekeningen van bijzondere anekdotes.