Rien Donkersloot in Zomeravondconcert

DOKKUM - Op vrijdag 3 juli komt de bekende organist en beiaardier Rien Donkersloot het zomeravondconcert in Dokkum verzorgen.

Rien Donkersloot heeft zijn sporen in de muziekwereld al verdiend. Hij is stadsbeiaardier op de Bavokerk in Haarlem en Goes en organist van het beroemde Naber-orgel in de Grote- of Joriskerk in Amersfoort.

Daarnaast heeft hij een grote concert praktijk in binnen- en buitenland. In Dokkum is hij een graag geziene gastspeler.

Om 19.00 uur bespeelt hij het carillon van het stadhuis met muziek van Mozart, Beethoven maar ook van muziek uit de musical 'Ja zuster, nee zuster' van Harry Bannink. Daarna is er in de serie 'Muziek in de Grote Kerk' een muzikaal meditatief moment rond het orgel in de Grote- of Sint Martinuskerk. Hij zal daar beide orgels bespelen en onder meer gaan improviseren.

Beide concerten zijn gratis toegankelijk en duren elk circa 40 minuten. Het volgende concert op 10 juli wordt verzorgd door Jan van Bezuijen, musicus in Goedereede.

Grote of Sint Martinuskerk

De Grote- of Sint Martinuskerk is sinds mei drie middagen per week opengesteld voor bezoekers.

Er is een vaste looproute gemaakt. De kerkruimte is zo ingericht dat overal voldoende ruimte is. Tot eind augustus staan op elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur de deuren open.