Diploma examenleerlingen havo/vwo

DOKKUM - Met een diploma in de pocket op weg naar een stralende toekomst. Dat geldt op 1 en 2 juli letterlijk voor alle geslaagde leerlingen van het Dockinga College. Locatie havo/vwo heeft een creatieve en ludieke oplossing voor de diploma-uitreiking in deze corona tijd.

Uniek in Fryslân: de havisten, atheneumleerlingen en gymnasiasten ontvangen het felbegeerde papiertje via een feestelijke drive-thru-uitreiking. Samen op afstand.
Langs welk pad gaat de drive-thru zich precies ontrollen? “Dat blijft nog even geheim.” Teamleiders Carolien Boomsma en Elvira Visser van locatie havo/vwo hullen zich in een glimlachend stilzwijgen. “Slagen is elk jaar weer een euforisch moment voor leerlingen en hun thuisfront. Het behalen van een diploma is natuurlijk een mijlpaal van jewelste. Dat verdient altijd een bijzondere viering, maar zeker voor de lichting van dit examenjaar.”
Hoe ziet de drive-thru in ‘corona-stijl’ er praktisch uit? “Iets met een erehaag, met een pick-up point, met een mentormoment, met een ondertekening, met een fotomoment. Alles wat normaal kon, kan nu ook, maar dan op gepaste en veilige afstand - en vanaf een comfortabele zitplaats.”

De leerlingen van locatie vmbo-gt worden uitgenodigd op school, waar ze een persoonlijke toespraak krijgen van hun mentor. Ook de naaste familieleden mogen hierbij aanwezig zijn. Op de vmbo-VAKschool wordt voor de examen leerlingen de rode loper uitgerold. In de kantine staan de leerkrachten om de leerlingen per klas een korte speech te geven. Ook een fotomoment mag niet ontbreken.