Online leessessie Suzanna Jansen

DOKKUM - Schrijfster Suzanna Jansen, onder andere bekend van bestseller ‘Het Pauperparadijs’, sluit de online voorleessessies voor Bibliotheken Noord Fryslân af met een primeur. Voor het eerst in haar schrijverscarrière leest ze voor uit nieuw werk.

Sinds 1 april leest schrijfster Jansen iedere week voor uit haar eigen boeken op het Facebook-kanaal van Bibliotheken Noord Fryslân. "Een intieme ervaring: vanuit mijn zolderkamer bij mensen ‘in huis’ komen. Elke keer zocht ik een mooi fragment van 15 minuten uit. Het deed mij anders naar mijn eigen werk kijken. Ik kwam soms passages tegen die ik was vergeten", vertelt Jansen. Op 20 mei om 20.30 uur leest ze voor de laatste keer online voor op het Facebook-kanaal van de bibliotheek. Om haar kijkers en luisteraars te bedanken, geeft ze een fragment weg uit een boek dat nog gepubliceerd moet worden. Jansen: "Dit heb ik nog nooit gedaan. Uit vrees dat de magie verbreekt, praat ik nooit over een nieuw boek. Maar met de online-kijkers voel ik me nu vertrouwd. We maken samen deze reis door een onbegrijpelijke tijd."

Paulien Schreuder, directeur/bestuurder Bibliotheken Noord Fryslân kijkt tevreden terug op de samenwerking met Jansen. "We wilden onze bezoekers wat extra’s bieden in deze moeilijke periode en waren aangenaam verrast door het aanbod van Suzanna." Zowel Schreuder als Jansen verwachten dat ook na de coronatijd het online voorleesaanbod een interessante aanvulling kan vormen op de reguliere schrijversactiviteiten van de bibliotheek.