De Regenboogvlag laat zien dat iedereen welkom is bij Be Quick Dokkum.
De Regenboogvlag laat zien dat iedereen welkom is bij Be Quick Dokkum. Foto: Tineke Admiraal

Regenboogvlag in top bij CSV Be Quick

DRACHTEN - Op zaterdag 16 mei hees Kees Theissen, voorzitter van CSV Be Quick Dokkum om 11.55 uur een Regenboogvlag in top op de club. Dit deed hij samen met oud-Dokkumer Sipke Jan Bousema en Marije Procee, speelster van de Vrouwen 1.

“Het bijzondere is dat toen we als bestuur de oproep onder ogen kregen dat het bij ons helemaal geen issue bleek te zijn. Iedereen is welkom op onze club, daar staan we voor. Maar toen we merkten hoe belangrijk het is voor de LHBTI+-gemeenschap dat een Regenboogvlag zichtbaar wappert als steun in de rug was de keus snel gemaakt. Be Quick Dokkum wil zo laten zien - letterlijk in woord én daad - dat iedereen welkom is op de voetbalclub”, aldus een gedecideerde Theissen. “Ongeacht zijn of haar kleur, geloof, culturele achtergrond of geaardheid. Voetbal is een sport voor en van ons allemaal en wij willen dat iedereen zich veilig, vertrouwd en welkom voelt op onze club. Discriminatie of racisme komt er bij ons niet in. Ook hopen we dat andere verenigingen in de provincie dit initiatief zullen omarmen.”

Ook op het gemeentehuis in Dokkum werd als blijk van ondersteuning de Regenboogvlag fier in top gehesen. Vanuit de gemeente werd snel en met instemming gereageerd op de Be Quick-oproep of de vlag ook in Noardeast-Fryslân de lucht in kon.

Het hele Tolhuispark was getooid in regenboogkleuren: scoutingvereniging de Granaet Dokkum, zwembad Tolhuispark, zwem- en poloclub de Granaet hesen de vlag of lieten op virtuele wijze blijken de actie van harte te steunen. Ook Sportstudio Dokkum en VV Kollum waren solidair en hesen op hun eigen locatie de Regenboogvlag.