V.l.n.r. Salvatore Apuzzo, Michael Roest en Iris Boersma.
V.l.n.r. Salvatore Apuzzo, Michael Roest en Iris Boersma. Foto: Erik Visser

Online geopend: 'De Waard van Dokkum'

DOKKUM - Op vrijdag 24 april gingen de digitale deuren alvast op een kiertje open van Dokkum’s nieuwste aanwinst: restaurant 'de Waard van Dokkum' aan de Markt ging ’s avonds met één ferme druk op de knop online. Men kon zo alvast een kijkje nemen in het hotel en restaurant van de Abdij.

Patron-cuisinier Michael Roest, die door de jaren heen een gedegen reputatie op culinair gebied heeft opgebouwd meldt: "We kunnen door de coronacrisis nog niet daadwerkelijk los met ons restaurant. We dachten toen ‘wat we wél alvast kunnen doen is mensen kennis laten maken met onze keuken." Zo gezegd, zo gedaan.

"Onze filosofie? Eerlijk en heerlijk bijzonder koken! Mijn keukenbrigade en ik maken zoveel mogelijk gebruik van seizoensgebonden producten uit de regio; deze worden op ambachtelijke manier bereid. Alle producten worden dagelijks vers ingeslagen en geleverd. Dit laatste geldt voor zuivel, vlees, vis, diverse boerenkazen et cetera. Groenten en kruiden komen zo veel mogelijk uit mijn eigen tuin."

De gerechten van ‘De Waard van Dokkum’ zijn eigenzinnig, af en toe een tikje gepast ruig met een Noordoost-Friese touch en altijd uniek op het vlak zowel smaakbeleving als presentatie. Ook het hotelgedeelte met twintig kamers en diverse ontmoetingsruimtes hoopt binnenkort weer open te mogen gaan.

Samen met zijn maître Salvatore Apuzzo zet chef-kok Michael Roest elke vrijdag een verrassend nieuw gerecht op het (online) menu. Je kunt deze eenvoudig via een PB bestellen via het Instagram-account van het restaurant.