Kunstenaars van Creatief Centrum DeGroen! in Dokkum planten dahlia´s en poten pompoenen bij de voormalige school waarin zij gevestigd zijn.
Kunstenaars van Creatief Centrum DeGroen! in Dokkum planten dahlia´s en poten pompoenen bij de voormalige school waarin zij gevestigd zijn. Foto: Ingezonden

DEGROEN zaait hoop en vertrouwen

DOKKUM - Bij DeGroen Kunst & Cultuur aan de Van Kleffenstraat in Dokkum werden afgelopen vrijdag een goede honderd dahlia’s gepoot en eetbare pompoenen gezaaid. Bij de tuinwerkzaamheden werd tussen de kunstenaars gewaakt over de 1,5 meter afstand-regel.

Creatief Centrum DeGroen! in Dokkum is gevestigd in een voormalige school en elf kunstenaars ontplooien er tal van activiteiten op het gebied van schilderen, beeldhouwen en dansen.

Met het planten van dahlia´s en het zaaien van pompoenen willen ze aangeven dat de toekomst met vertrouwen tegemoet wordt gezien en dat men hoopt op fleuriger tijden voor iedereen.
De culturele sector is, zoals bekend, zwaar getroffen door de coronacrisis. De dahlia’s zullen naar verwachting van medio augustus tot eind oktober in bloei staan.

De pompoenen zullen in het najaar geoogst worden: een deel voor de voedselbank en een deel voor soep voor het inpandige Wijklokaal.

In de komende weken wordt de voormalige zandbak van de oude basisschool omgetoverd tot een fleurige plantenbak. DeGroen zoekt hiervoor stekjes van bloeiende tuin- en bijenplanten.

Wie een stekje of plantje wil doneren kan contact opnemen met Martine Roodvoets 06-50122731.