Onder andere acteurs die een vriendengroep en een vrouw van rond de vijftig willen spelen worden uitgenodigd online auditie te doen.
Onder andere acteurs die een vriendengroep en een vrouw van rond de vijftig willen spelen worden uitgenodigd online auditie te doen. Foto: Ingezonden

Acteurs voor De Tocht auditeren online

DOKKUM - Op 20 maart hadden de eerste audities moeten plaats vinden voor spektakelmusical De Tocht. In verband met de situatie rondom COVID-19 konden deze niet doorgaan. De première op 2 oktober 2021 lijkt nog ver weg maar de planning is strak gezien de omvang van de productie. Daarom vinden er in april online audities plaats.

De voorstelling vindt plaats in een speciaal gebouwd ijstheater in Leeuwarden met een capaciteit van 1.460 toeschouwers en wordt voorzien van de nieuwste theatertechnieken. Met bewegende tribunes, meteorologische special effects en een immense ijsvloer van 2.500 vierkante meter komt de magie van de Elfstedentocht voelbaar tot leven.

"Het is een geweldig idee om de eerste rondes van de audities online plaats te laten vinden. Het inspirerende aan het team van De Tocht is dat ze alleen maar denken in mogelijkheden en oplossingen. Ze zijn nieuw in het veld en dat is heel verfrissend", aldus Eddy Habbema, regisseur van De Tocht.

Habbema zal de audities samen met onder andere Tjerk Kooistra (assistent regisseur) en Allard Blom (script) beoordelen. Er wordt gezocht naar acteurs voor de vijf hoofdrollen die in de voorstelling een vriendengroep spelen in de leeftijdscategorie 30/40 jaar. Daarnaast is er een grote rol weggelegd voor een vrouw van plusminus 50 jaar.

Open call

"Middels het online auditeren willen we kennis maken met de auditanten en onder andere hun zangkwaliteit beoordelen. In de volgende auditieronde - in mei - wordt ingezoomd op de specifieke hoofdrollen. Afhankelijk van de ontwikkelingen omtrent COVID-19, volgt dan in juni een derde auditieronde welke hopelijk fysiek op locatie is, zodat we ook kunnen zien hoe de acteurs in samenspel uit de verf komen", licht Tjerk toe. Naast de auditierondes voor de hoofdrollen is er een open call voor onder andere het ensemble, figuranten en andere rollen waar iedereen die interesse en ambitie heeft om in een musical te spelen, zich voor aan kan melden. "We maken De Tocht met heel Nederland, en we willen juist ook nieuw talent een kans geven.

Je kunt je inschrijven voor de audities via www.musicaldetoch.frl/auditie.