Het Tolhuispark in Dokkum ligt er verlaten bij sinds de competitie is stopgezet.
Het Tolhuispark in Dokkum ligt er verlaten bij sinds de competitie is stopgezet. Foto: Lammert Damsma

Be Quick Dokkum in afwachting van…

DOKKUM - Het Tolhuispark ligt er verlaten bij. Het voetbalseizoen 2019 - 2020 is voor Be Quick Dokkum abrupt ten einde gekomen door de Coronapandemie. Bijna alle activiteiten zijn beëindigd en de plannen voor de rest van het seizoen zijn in de koelkast gezet.

Over de twee resterende evenementen (de familiedag en een toernooi) valt eind april een beslissing. Iedereen vindt het bijzonder jammer, maar er is ook volop begrip. Hoofdzaak is nu de gezondheid van de mensen en de gezamenlijke inzet en verantwoordelijkheid om het virus niet verder te verspreiden.

Naast de spanning en de zorgen over de gezondheid is er bij Be Quick ook veel zorg over de financiële consequenties. Het bestuur komt binnenkort bij elkaar om de gevolgen voor de club te bespreken. De gemiste inkomsten en de annulering van allerlei evenementen zorgt voor een enorm verlies. Voorzitter Kees Theissen hoopt en verwacht dat de KNVB met een ondersteuningsplan gaat komen en dat ook de lokale overheid met de sportclubs gaat kijken naar de mogelijkheden om deze moeilijke tijd te overbruggen.

Ondertussen moet er al weer volop worden nagedacht over de selecties voor het volgende seizoen. De gesprekken zijn gaande en in die zin is er al weer de nodige bedrijvigheid.

Be Quick heren 1 krijgt een nieuwe trainer. Mark Bosma (nu nog ’t Fean ’58) zal de scepter zwaaien in het nieuwe seizoen en trainer Dick Sangers neemt afscheid. Bij Be Quick is bekend dat keeper Eelke Kooistra gaat stoppen. Dat is een flinke aderlating voor de club, want deze ervaren sluitpost heeft veel voor de club betekend.