Festiviteiten in Dokkum afgelast

DOKKUM - Veel mensen hebben zich enthousiast ingezet om samen met Stichting Stadsfeesten Dokkum van de Koningsdagen, 5 mei viering en Grote Stadsfeesten een geweldig feest te maken, maar door de coronacrisis gaan ze niet door.

Van de horeca met een swingende koningsnacht, Sense en filmhuis Dokkum met een film voor alle basisscholen van Noardeast-Fryslân, de muziekkorpsen met hun vrolijke noten, tot de dansscholen. De voetbalveteranen die tegen elkaar zouden strijden, kermisexploitanten die alles zouden laten zwieren en zwaaien, bands met hun mensen die ons laten dansen en zingen bij het podium. De OVD voor het kampement dat zou neerstrijken op de markt, Oud Dockum met hun input en Loopgroep Dokkum die het bevrijdingsvuur uit Wageningen zou ophalen. Stadsgidsen van Museum Dokkum die routes zouden lopen, taxibusjes die bewoners zouden rondrijden langs de activiteiten, de medewerking van Dongeraheem voor een bevrijdingsbrunch.

De samenwerking met Concours Hippique, de scouting en de buurten die hun belangstelling en inbreng hebben getoond bij de vergaderingen. En niet te vergeten: de hekkenbewaarders, kunst- en brocante marktkooplui, de burgemeester, kinderburgemeester, de schminkster, de Canadezen en de sponsoren. Door de onzekere situatie rond het coronavirus en de maatregels vanuit de regering, wordt het duidelijk dat het voor de Stichting Stadsfeesten Dokkum hier moet stoppen. Hopelijk kunnen ze het volgend jaar dubbel en dwars vieren. Meer informatie via www.stadsfeestendokkum.nl of op de Facebookpagina van Stichting Stadsfeesten Dokkum.