De nieuwe trainer Wim de Ron en Tiny Kok-Braaksma, voorzitter VV Marrum.
De nieuwe trainer Wim de Ron en Tiny Kok-Braaksma, voorzitter VV Marrum. Foto: Ingezonden

Wim de Ron nieuwe trainer VV Marrum

MARRUM - Met ingang van het nieuwe seizoen 2020-2021 zal het eerste elftal van Voetbalvereniging Marrum worden getraind door Wim de Ron.

Met Wim de Ron heeft vv Marrum een ervaren trainer aangetrokken. Wim de Ron is onder andere trainer geweest bij FC Wolvega, vv Leeuwarden, SC Leovardia, vv Zwaagwesteinde en vv Warga. Net als andere voetbalverenigingen zijn de gevolgen van de Coronacrisis voor vv Marrum aanzienlijk. Het meest vervelend is het voor de leden die geen wedstrijden kunnen spelen en kunnen trainen. Hierdoor vallen kantine-inkomsten weg. Daar staat tegenover dat er ook weinig (energie) kosten worden gemaakt. Het bestuur maakt zich daarom over de financiƫle gevolgen niet zo veel zorgen. Op sportief gebied is dat anders. Het is onduidelijk of en op welke wijze de competities uitgespeeld zullen worden. Het eerste elftal moet nog tien competitiewedstrijden spelen en normaal gesproken volgen dan nog promotie-/degradatiewedstrijden.

Het toeval wil dat de vereniging op woensdag 1 juli 2020 75 jaar bestaat. Voor het organiseren van het jubileumfeest is een commissie opgericht, welke enthousiast aan de slag is gegaan. Zo is samen met het bestuur een vierdaags programma opgesteld en zijn voorbereidingen gedaan, zoals het aanvragen van een vergunning en het reserveren van een feesttent met catering en muziekartiesten. Nu in ieder geval tot juni dergelijke evenementen niet kunnen doorgaan, wordt ernstig rekening gehouden met het scenario dat dit ook rond 1 juli nog niet het geval zal zijn. Met de jubileumcommissie zal het bestuur een besluit nemen of de feestelijkheden uitgesteld zullen worden.