Burgemeester Johannes Kramer en wethouder Jouke Douwe de Vries bezoeken scholen in de gemeente Noardeast-Fryslân.
Burgemeester Johannes Kramer en wethouder Jouke Douwe de Vries bezoeken scholen in de gemeente Noardeast-Fryslân. Foto: Ingezonden

Burgemeester en wethouder maken
rondje langs scholen Noardeast-Fryslân

DOKKUM - Hoe gaan de scholen om met de situatie rondom corona? Burgemeester Johannes Kramer en wethouder Jouke Douwe de Vries namen vorige week zelf een kijkje op scholen. Uiteraard met gepaste afstand.

"We hebben alles onder controle," meldde directeur Eliane Sipma van OBS Prof. Casimir in Kollum. De leerkrachten reikten lespakketten uit aan de ouders, voor hun kinderen thuis. Leerkrachten zijn tevens bezig zijn om op afstand les te geven, "al is het zoeken welke app het beste werkt voor digitaal onderwijs."

Op De Twine in Dokkum, school voor speciaal basisonderwijs, kiest niet voor onderwijs op afstand via de computer. "Die manier van leren past niet zo goed bij onze leerlingen," zegt adjunct-directeur Jolanda Visser. Het kopieerapparaat draaide overuren om leerlingen de opdrachten op papier mee te kunnen geven.

"Gezien onze kwetsbare doelgroep maken we ons wel zorgen," geeft Visser aan. "Onze leerlingen hebben extra begeleiding en ondersteuning nodig. Een paar dagen lukt het thuis vaak nog wel, maar dit gaat weken duren en misschien nog wel langer. We moeten dus gaan bedenken hoe we daarmee om zullen gaan." Kramer en De Vries gaven aan dat ze dit signaal mee zullen nemen naar het coördinatieteam op het gemeentehuis.

Ook PRO Dokkum en het Dockinga College in Dokkum hadden alles onder controle. Interim-directeur Marjan van Raalten is druk om alles te regelen rondom de examens. "Leerlingen mogen niet de dupe worden," stelt ze.