Sylvia Douma neemt de doos met boodschappen blij in ontvangst.
Sylvia Douma neemt de doos met boodschappen blij in ontvangst. Foto: Actief Media

"Zorg voor kwetsbaren die hulp nodig hebben"

DOKKUM - "In deze moeilijke tijd met het coronavirus wordt het welzijn van een ieder flink op de proef gesteld. Dan is het nog belangrijker dat we, waar mogelijk, als inwoners in deze regio met zijn allen de schouders eronder zetten en zorgen voor de kwetsbaardere medemens die dit nodig heeft."

Dat schrijven Welzijn Het Bolwerk, werkzaam in Noardeast-Fryslân en Timpaan Welzijn, werkzaam in de gemeente Dantumadiel. Via de website van Welzijn Het Bolwerk worden hulpvraag en -aanbod op elkaar afgestemd, onder het kopje 'vacatures'. "Samen kunnen we het wat gemakkelijker maken, voor iedereen die nu aan huis is gebonden en de deur niet uit gaat. Mooie, praktische, voorbeelden kunnen zijn: boodschappen voor iemand meenemen, een maaltijd koken, telefonisch contact om te horen hoe het gaat, ophalen van medicijnen, blokje om met de hond en dergelijke."

Wijklokaal Hoedemakerspolder in Dokkum sprong hier meteen op in. Ook zij plaatsten een oproep op hun website en facebookpagina én er volgde al snel concrete actie. Medewerkster Miranda van der Spoel: "In het weekeinde heeft iemand dankzij onze webpagina de hond van een buurtgenoot uitgelaten en maandagmiddag konden we bij een vriendin aan de Hoedemakersweg een doos boodschappen bezorgen."

De ontvanger, Sylvia Douma, bleek er zeer mee ingenomen. "Ik haw in auto-ymmúnsykte en doar no de doar net mear út", vertelt ze in de deur, met de net ontvangen doos met boodschappen voor zich. "Ik bin hjir hiel bliid mei!"
Op de facebookpagina van het wijklokaal Hoedemakerspolder kun je hulp aanbieden aan kwetsbare inwoners of om hulp vragen, specifiek aan mensen uit de wijk. Sms-en, app-en of bellen kan ook: 06-46265080 of mail via wijklokaal@outlook.com.

Welzijn Het Bolwerk is aanwezig op maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 12.00 uur; 0519-292223 of mail naar info@het-bolwerk.eu. Timpaan Welzijn: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur op 0513-433933 of mail naar info@timpaanwelzijn.nl.