OBS De Mienskip in Buitenpost deelt lespakketten uit aan ouders,
vanuit de speciaal ingerichte afhaalloketten om verspreiding van het
coronavirus zoveel mogelijk te vertragen.
OBS De Mienskip in Buitenpost deelt lespakketten uit aan ouders, vanuit de speciaal ingerichte afhaalloketten om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te vertragen. Foto: Actief Media

Basisschool maakt afhaalservice voor thuislessen

BUITENPOST - Alle basisscholen zijn dicht tot en met 6 april aanstaande. Obs De Mienskip in Buitenpost heeft in het weekend een noodplan voor thuisonderwijs ontwikkeld. Dinsdag 17 maart haalden alle ouders lespakketten voor hun kind op bij het zogenaamde snackloket.

De school heeft bij elke klas een ‘drive-through-loket’ ingericht om zo weinig mogelijk ouders in de school te ontvangen en om eventuele besmetting te minimaliseren. Ook online worden lessen klaargezet, zodat leerlingen de komende drie weken thuis aan de slag kunnen met begeleiding van hun ouders.

Dicky Douma, adjunct-directeur van de basisschool in Buitenpost: “Zo’n uitzonderlijke situatie vraagt om creativiteit. Laat dat maar aan onze leerkrachten over. Als ware fastfoodmedewerkers van de welbekende keten delen ze de lespakketten uit via de ramen van elk lokaal.
Ouders reageren positief op de inspanningen van onze school. We maken er wat van met z’n allen.”
Dagelijks wordt er een planning voor de kinderen klaargezet. En de leerkrachten zijn elke dag via video-chat bereikbaar voor vragen van ouders en leerlingen.

Er worden aanvullend instructievideo’s gemaakt bij de lessen en dagelijks leest de juf van groep 3 online voor aan de kinderen.