Heropening kleedaccommodatie Ferwert

FERWERT - Op vrijdag 6 maart vond op sportpark ‘De Boppeslach’, De Boppeslach 1 in Ferwert, de feestelijke opening en (her)ingebruikname van de gerenoveerde en verduurzaamde kleedaccommodatie plaats.

Het oude kleedgebouw is inmiddels 44 jaar oud, was technisch verouderd en afgeschreven en voldeed al lange tijd niet meer aan de hedendaagse eisen. Door de renovatie, die is uitgevoerd door bedrijven uit de buurt met hulp van vele vrijwilligers, is het gebouw bouwtechnisch, installatietechnisch en qua duurzaamheid weer volledig bij de tijd.

Toegepaste duurzame maatregelen zijn onder andere spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR-beglazing, een hoogrendementsboiler in combinatie met een zonneboilersysteem, bewegingsmelders en 40 zonnepanelen voor de stroomvoorziening op het complex.

De gebruikers van het complex, de kaatsvereniging Foswert (1926) en de voetbalvereniging Wardy (1945) kunnen zo weer jaren vooruit. Beide verenigingen (samen zo’n 360 leden) vormen een belangrijke factor in het sociale (en sportieve) leven van de dorpen Ferwert en Hegebeintum (samen zo’n 2.000 inwoners).

Dit project is mede tot stand gekomen dankzij de steun van de gemeente Noardeast-Fryslân, de provincie Fryslân (Iepen Mienskipsfûns), het Ministerie van VWS (BOSA-regeling), de Rabobank (Fonds Coöperatief Dividend) en de beide verenigingen. In totaal is er voor meer dan € 150.000 geïnvesteerd in het bestaande complex.