VV Anjum wint sleutelwedstrijd

ANJUM - De voetballers van VV Anjum deden goede zaken door te winnen van VV Waskemeer. Voor de wedstrijd in de zaterdag derde klasse begon, waren de spanningen erg hoog, omdat beide teams de punten erg nodig zouden hebben, en er verderop in de competitie ook belangrijke punten te verdelen zijn.

De eerste helft had weinig hoogtepunten. Waskemeer kwam met 0-1 voor, maar het volgende moment was voor Anjum. Jan Tijtsma kwam de bal halen op eigen helft en zette een heuse demarrage in. Hij speelde hierbij vier spelers van Waskemeer uit en kwam alleen voor de keeper te staan, maar hij wist hem niet te passeren.

Anjum ging rusten met een 0-1 achterstand. In de tweede helft ging Anjum nog aanvallender spelen om meer dwingend voor de goal te komen.

In de vijfenzeventigste minuut kwam Johan Boersma goed door op links en gaf de bal voor, waarna Stephan Overkempe goed voor zijn man kwam en de bal loeihard met links tegen touwen roste: 1-1 met nog een kwartier te spelen. In de tachtigste minuut kwam Anjum terecht wel op voorsprong door een vlotte combinatie. Johan Sipma kwam hierdoor op rechts vrij en gaf de bal voor, deze belandde bij Stephan Overkempe. In plaats van meteen te schieten behield Overkempe de rust, kapte een speler uit en schoof de bal in de verre hoek: 2-1 voor Anjum. De slotfase was vooral hectisch in beide zestien meter-gebieden. Keeper Lolke Dijkstra van Anjum moest nog een aantal malen alert optreden, maar van echt gevaar was er geen sprake.