Turnsters van Gymsport Dokkum, met Nienke Hiemstra links en Anne Sophie Kraamer rechts.
Turnsters van Gymsport Dokkum, met Nienke Hiemstra links en Anne Sophie Kraamer rechts. Foto: Ingezonden

Podium Turn- en Gymsport Dokkum

BUITENPOST - Zaterdag was de tweede plaatsingswedstrijd voor de Friese turnkampioenschappen in Buitenpost. In de eerste wedstrijdronde mochten de dames uit het niveau pupil 1 D3 in actie komen. In dit niveau komen maar liefst zeven turnsters uit voor Turn- en Gymsport Dokkum.

De meiden lieten veel verbetering zien ten opzichte van de eerste plaatsingswedstrijd. De jury waardeerde dat met hoge cijfers. Anne Sophie Kraamer werd derde. Ook Nienke Hiemstra kreeg een medaille dankzij een vijfde plaats. Wederom werd haar oefening op brug beoordeeld met de hoogste score.

Marinthe Mullender werd achtste, Eva Gardenier tiende (derde op sprong), Vera Lapar achttiende, Amber Renkema negentiende en Lara Troosteinde eenentwintigste. In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan de meiden in het niveau pupil 2 D3. Deze meiden turnden ondanks een val op balk beide een goede wedstrijd. In het grote deelnemersveld werd Miryanna Folkertsma achtste en Eline van der Wagen vijftiende.

In deze wedstrijdronde lieten ook de meiden op het niveau jeugd 1 D3 zien wat ze de afgelopen tijd hebben geleerd. Ondanks een paar vallen hebben de turnsters de wedstrijd afgemaakt, resulterend in mooie eindscores. Mirjam Slager vijfde, Jennifer de Vries zevende en Aukje Feenstra tiende

De dag werd afgesloten door Chantal Sijtsma (pupil 2 D2) en Nynke Posthumus en Eva Kienstra (pupil 1 D2). Alle drie turnsters hadden een mooie wedstrijd. Chantal turnde voor het eerst de radslag op balk en Eva liet een prachtige loopoverslag op vloer zien. Chantal werd tweede, Nynke derde en Eva vijfde.