Tim van der Voort (links) van Ropta Boys in duel tegen ONT.
Tim van der Voort (links) van Ropta Boys in duel tegen ONT. Foto: Ingezonden

Zwaarbevochten overwinning Ropta Boys

OPEINDE - De voetballers van Ropta Boys uit Metslawier waren zaterdag te gast op het sportpark van ONT. De spelers van trainer Elmendorp waren zich bewust van het feit dat er punten moesten worden behaald en slaagden daar ook in.

Ze begonnen uitermate sterk aan de wedstrijd, waarin ONT de betere kansen creëerde, maar Ropta Boys met de drie punten naar huis ging. Binnen twintig seconden lag de bal al achter de keeper van ONT. Geert Linthof kopte de bal naar Tjidsger Braaksma, die goed verlengde op spits André Turkstra. Die schoot de bal hard in de touwen en zorgde voor een zeer snelle voorsprong.

Ropta Boys zakte ver in en het was ONT dat veelvuldig in balbezit was. Het vizier van ONT stond niet op scherp, zodat ze de goal niet konden vinden om keeper Johannes de Groot te passeren. Na rust kwam er wat meer strijd in het spel. Ook ONT heeft de punten hard nodig om uit de degradatiezone te blijven. Een goed genomen vrije trap werd door Johannes de Groot uit de hoek getikt en een bal in de zeventigste minuut pakte hij klemvast.

Tien minuten voor het einde werd een speler van ONT naar de kleedkamers gestuurd met een rode kaart, door leidsman Groefsema na een harde charge op Tim van der Voort. Ropta Boys profiteerde niet van het veldoverwicht en liet ONT zelfs nog kansen creëren. Ropta Boys staat nu weer op de veilige plek net boven de degradatiezone en gaat zijn directe tegenstander ONT voorbij op de ranglijst met een gelijk aantal punten, maar met een wedstrijd minder. Er moeten de komende weken zeker nog een aantal punten worden behaald om de nacompetitie te ontlopen.