Lezing: Is het nog donker?

LAUWERSOOG - Zijn er nog plekken waar het helemaal donker is? In het dichtbevolkte West-Europa zijn deze plekken er gelukkig nog wel. Hoe donker is het in Noord-Nederland? Tijdens deze avond geeft Theo Jurriens op 13 maart een overzicht van metingen naar donkerheid van het meetnetwerk washetdonker.nl .

Theo Jurriens, sterrenkundige aan de RUG, maakt zich sterk om (jonge) mensen te inspireren voor de wetenschap. Zo gaat hij op stap met de wetenschapstruck en werkt hij samen met de Gemeente Westerkwartier aan een wetenschapsproject waarin de kinderen zelf betrokken zijn bij het meten en onderzoeken van het weer, de bodem, duisternis en luchtkwaliteit. Van 19.30 tot 21.00 uur, Activiteitencentrum Lauwersnest, De Rug 1, Lauwersoog. Kosten: Voor volwassenen € 5,- per persoon Aanmelden kan door een mail naar lauwersmeer@staatsbosbeheer.nl.

Zangavond

DOKKUM - De gezamenlijke evangelisatiecommissies van de PKN en CGK te Dokkum organiseren zondagavond 15 maart een Johan de Heer zangavond in de Fonteinkerk, op de Keppels te Dokkum. Het thema is: Van Passie naar Pasen. Naast samen zingen uit de Johan de Heer bundel wordt medewerking verleend door de Sionsjongers uit Niawier onder leiding van Zwaanette Dijkstra. Samenzang wordt begeleid door organist Ronald Postema, terwijl de leiding in handen is van Marianne Folbert-van der Heijden, 19.30 uur. Collecte voor evangelisatie.