Us Nocht zoekt acteurs voor Simmerdeis

DRACHTEN - Op dinsdag 10 maart vindt in café Markzicht aan de Oudeweg in Drachten de kick-off plaats van een nieuw theaterproject van toanielselskip Us Nocht uit Drachten.

Al jaren is het toneelgezelschap deelnemer aan het muziek- en theaterfestival Simmerdeis met een productie. Voor de productie van 2020 geeft het gezelschap een podium aan jonge acteurs (m/v) in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar. Onder leiding van de ook nog jonge theatermaker Wytse Algra zal op basis van improvisatie met inbreng van de jongeren een voorstelling worden gemaakt op een unieke locatie van het festivalterrein.

Leidraad zal onder andere zijn het thema 1000&1 nacht. Dit thema komt uit de hoge hoed van artistiek leider Ira Judkovskaja van professioneel theatergezelschap Tryater. Dit gezelschap werkt graag samen met jongeren in de provincie.

In de persoon van theatermaakster Janneke de Haan uit Drachtstercompagnie zal Wytse Algra samenwerken. De acteurs hoeven geen specifieke toneelervaring te hebben. Aanmelden bij Us Nocht kan door een bericht te sturen naar info@usnocht.nl. Voor meer informatie kan contact worden gezocht met de productieleider: 06-30493981.

De repetities van de voorstelling zullen plaatsvinden op zaterdagochtend (9.30 tot 12.00 uur) in het gebouw van buurtvereniging De Singels aan de Hoge Bomen in Drachten. Het festival vindt plaats van 25 tot en met 28 juni in en het Slingepark. Er zullen verschillende optredens worden verzorgd.