V.l.n.r: Brechtje van der Veer, Amarens Post, Jildou Snijders.
V.l.n.r: Brechtje van der Veer, Amarens Post, Jildou Snijders. Foto: Ingezonden

Acrotrio Turnlust Hallum Fries kampioen

DOKKUM - Zaterdag 29 februari werd in Dokkum het Fries Kampioenschap Acrogym gehouden voor de niveaus D en E. Turnlust Hallum trad aan met drie teams.

Het trio Senior E, nu Womens Group (WG) genoemd: Renske Anema, Rianne Osinga en Iris Terpstra, won de derde gouden medaille op rij en plaatste zich hiermee direct voor de districtswedstrijden op 28 maart in Sneek.

Zij scoorden zowel technisch als artistiek weer hoog, ondanks her en der wat schoonheidsfoutjes.

Bij de WP, Womens Pair junioren, scoorden Ilse Osinga en Yfke Huizenga evenveel punten als nummer 3, maar ze eindigden toch als vierde omdat het andere team technisch net iets hoger scoorde. Met een vierde plaats maken ze alsnog kans op doorstroming. In dezelfde categorie werden Anna Frederike Hellema en Mirte Leemburg achtste.

Tevens was in Harkema de laatste voorronde voor het Fries kampioenschap turnen niveau D4.

Bij de pre-instap 2 D4 (7 jaar) behaalde Amarens Post de gouden medaille en Jildou Snijders werd vijfde; zij kreeg een mooie bronzen medaille.

Brechtje van der Veer turnde haar tweede 'echte' wedstrijd en deed het goed met een twaalfde plaats.

Bij de pre-instap 1 D4 (6 jaar) liet Senna Jongbloed wederom zien dat ze terecht in de top drie thuis hoort. Ze behaalde in de vorige wedstrijd goud en zaterdag won ze de zilveren medaille.