Caithlyn de Vries en Chantal Sijtsma, zilver op Fries 
kampioenschap.
Caithlyn de Vries en Chantal Sijtsma, zilver op Fries kampioenschap. Foto: Ingezonden

Friese acromedaillles Turn- en Gymsport

DOKKUM - Aan Turn en Gymsport Dokkum was zaterdag 29 februari de eer om het Friese Kampioenschap van de D/E-lijn acro te organiseren.

Ciska Snip en Charissa Terpstra mochten de dag aftrappen in de E-senioren. Het andere seniorenteam doet mee aan de wedstrijden in een trio: Angela Zevenhuizen, Nienke Eelkema en Marinthe Mullender. In dezelfde lijn, maar een leeftijdscategorie lager in de duo’s, kwamen Danielle Dijkstra en Yfke Wierda in actie, net als Caithlyn de Vries en Chantal Sijtsma. Jirte Ludema. Julia Ludema en Milena Eelkema waren actief bij de trio’s in deze leeftijdscategorie, net als Yada Post, Manou Storm en Afina Hiemstra. In de jeugd E lieten Baukje Anna van der Meulen en Britt Metz hun oefening zien.

De ochtendwedstrijd sloot af met de prijsuitreiking waar twee TGD-teams naar voren mochten komen voor een medaille. Baukje Anna en Britt kregen brons en Caithlyn en Chantal mochten zilver mee naar huis nemen.

Flore en Anne Sophie wonnen de zilveren medaille

Daarna was het de beurt aan de D-teams. Vier teams kwamen in actie. Bij de prijsuitreiking kwamen weer twee TGD-teams op het podium. Flore Postma en Anne Sophie Kraamer werden beloond met een zilveren medaille voor hun oefening. Nikita van Kammen en Jannah van der Velde mochten ook naar voren komen, ze hebben de bronzen medaille gekregen.