De dorpskerk in Huizum.
De dorpskerk in Huizum. Foto: Ingezonden

'Myn Skip' in Dorpskerk Huizum

LEEUWARDEN - Na een succesvolle reeks van uitverkochte openluchtvoorstellingen in september 2018 in Earnewâld gaat singer-songwritersduo 'Ella and her man' nu de theaters in met het spektakel 'Myn Skip', over de geschiedenis van het skûtsje.

De muzikale voorstelling 'Myn Skip' met 'Ella and her man' en Age Veldboom als verteller is op zondag 8 maart om 15.00 uur in Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
Verhalenverteller Age Veldboom neemt het publiek mee in de wereld van het skûtsje, die hij als geen ander kent: historische en humoristische verhalen over schippers en skûtsjes. De voorstelling is een onderdeel van de donateursmiddag skûtsje 'Doarp Huzum', die jaarlijks wordt gehouden in de Dorpskerk Huizum.
Ella de Jong en Herman Woltman spelen en zingen de speciaal voor deze productie geschreven liedjes. Zo is er een voorstelling over honderd jaar skûtsje-historie: van werkschip naar woonschip, van werkpaard naar renpaard. De toegangsprijs is € 10,00; voor kinderen € 2,50 (inclusief consumptie in de pauze).