De kracht van muziek in Alzheimer Café

DOKKUM - In Zorgcentrum Dongeraheem, Dongeradijk 67, Dokkum wordt dinsdagavond 25 februari om 19.30 uur Alzheimer Café gehouden. Inloop vanaf 19.00 uur, sluiting om 21.30 uur.

Alzheimer Café Noordoost Friesland is het trefpunt voor mensen met dementie, hun partners en familie. Andere belangstellenden zijn ook van harte welkom. De toegang is, evenals koffie en thee, gratis. U bent van harte uitgenodigd.

Het onderwerp is De kracht van muziek voor mensen met dementie, samen muziek beleven met Syb van der Ploeg en zijn broer Jacob. Syb en Jacob komen niet zonder reden optreden in het Alzheimer Café. Zij weten van heel dichtbij wat dementie doet met degene die het heeft en de impact daarvan op familie en de naaste omgeving. Syb en Jacob gaan deze avond vóór de bezoekers zingen, maar deelnemers gaan ook zeker met hen meezingen.

Door muziek zijn mensen met dementie weer even in staat om met anderen te communiceren en vaak komen hierdoor allerlei herinneringen, verhalen en emoties los.

"We maken er een gezellige avond van en hopen dat we deze avond ook vooral mensen met dementie mogen begroeten." Aan u als naaste/verzorgende de vraag om hen mee te nemen naar het Alzheimer Café.

Lukt het u niet om vervoer te regelen, en ook voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Loes Brouwer over welke mogelijkheden er eventueel zijn. Tel. 06-31187425.