De karateka's van Mushin Dojo uit Dokkum met hun coaches.
De karateka's van Mushin Dojo uit Dokkum met hun coaches. Foto: Ingezonden

Succes Mushin Dojo bij Ommelander Cup

APPINGEDAM - Karateschool Mushin Dojo uit Dokkum heeft afgelopen zaterdag deelgenomen aan de achtste editie van de 'Ommelander Cup' in Appingedam, een toernooi vooral bedoeld om beginnende jeugdige karateka's wedstrijdervaring op te laten doen.

Mushin Dojo was met vier deelnemers afgereisd naar Appingedam voor het onderdeel kumite (vechten). Daan Bosgraaf (tien jaar) zat in een zware poule met totaal vier vechters en wist een mooie derde plaats te behalen.

Tark Hosh (tien jaar), die voor de eerste keer aan een toernooi deelnam, won in zijn klasse meteen de eerste prijs.

Jan-Wieger Visser (tien jaar) werkte al zijn tegenstanders in recordtempo van de mat en werd dus ook eerste te worden. Uiteindelijk wilde Jan-Wieger Visser nog wel een keer vechten, zodat ook Zaid Hosh in actie kon komen.

Zaid Hosh (12 jaar), die ook voor de eerste keer meedeed, had een matchmaking -partij, echter zijn tegenstander gaf voor de wedstrijd al op. Jan-Wieger Visser kon zijn tweede beker mee naar huis nemen.

Met drie keer goud, één keer zilver en één keer brons dus weer een uitstekende score voor Mushin Dojo Dokkum.

Op de foto v.l.n.r.: achterste rij: Klaas-Johan Kooistra en Tremayne Akkermans (coaches), Auke Vellema (scheidsrechter), Andries Halbesma (coach/leraar); voorste rij (deelnemers): Zaid Hosh, Tark Hosh, Daan Bosgraaf en Jan-Wieger Visser.