Lezing Margriet Brandsma over Merkel

HOLWERD - Op zondag 16 februari om 15.00 uur houdt Margriet Brandsma in de Doopsgezinde kerk in Holwerd (Stasjonswei 3) een lezing over Angela Merkel, huidig Bondskanselier van Duitsland sinds 2005.

Angela Merkel, (geboren Kasner, Hamburg, 1954) is de eerste vrouwelijke kanselier van Duitsland. Haar ouders, vader was Luthers predikant, verwisselden in 1954 de Bondsrepubliek voor de DDR.

Margriet Brandsma (1957) was van 1994 tot 2010 correspondent voor het NOS-journaal in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Vanaf 2011 tot en met juli 2014 was ze algemeen en onderzoekverslaggever voor het NOS-journaal. Tegenwoordig richt ze zich meer op het schrijven van boeken. De toegang voor deze lezing is gratis; er is een collecte bij de uitgang.

Combo Fleur
in Dokkum

DOKKUM - Zondag 16 februari om 15.00 uur is er een optreden van Combo Fleur in de Doopsgezinde/ Remonstrantse kerk aan de Legeweg 14 in Dokkum. Combo Fleur is een accordeon-ensemble met een eigen, kenmerkende stijl. Ze spelen folk (traditionals) uit vele landen, oude en nieuwe popsongs, filmmuziek en een medley van meezingers.

Er is een collecte voor de onkosten na afloop. In de pauze is de koffie/thee gratis.