Een leerling met de vlag van Vecon Business School.
Een leerling met de vlag van Vecon Business School. Foto: Ingezonden

VMBO-GT wordt Vecon Business School

DOKKUM - Donderdag 27 februari vindt op Dockinga College VMBO-GT een feestelijke opening plaats: de locatie viert de certificering tot een Vecon Business School.

Deze certificering houdt in dat vmbo-GT voor de economische vakken een doorlopende leerlijn aanbiedt in de vorm van een talentstroom, waarbij leerlingen volop kennis maken met ondernemerschap en de bijbehorende vaardigheden. Wethouder Jouke Douwe de Vries van de gemeente Noardeast-Fryslân verleent zijn medewerking en Jan Fokke Oosterhof - spreker, auteur en influencer – komt spreken over het realiseren van dromen.

De locatie vmbo-GT presenteert tijdens de bijeenkomst haar nieuwe talentstroom O3: ontwerpen, ontwikkelen en ondernemen. "Door zowel binnen als buiten de school te leren en in verbinding te staan met het bedrijfsleven en het MBO, kunnen leerlingen zich goed oriënteren op economische beroepen en raken ze enthousiast en gemotiveerd om door te stromen naar een passende vervolgopleiding", zegt Jannechien van der Kooi, docent economie en talentstroom Ondernemen. Naast de talentstroom ondernemen, biedt de school ook de talentstromen Sport & Bewegen en Creativiteit & Kunst aan.

Ondernemers uit de regio zijn welkom om de opening bij te wonen. Tijdens de opening wordt een 'speeddate' gehouden, om zo leerlingen en bedrijven met elkaar in contact te brengen. Ook vertegenwoordigers van basisscholen en het MBO zijn welkom op het Dockinga College. Dit event is van 15.30 tot 17.30 uur in de kantine van de school (Woudweg 140A). Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden zijn te vinden op de website www.dockinga.nl.