Het bestuur van de stichting Gouden Driehoek NOF is per 30 januari ontbonden.
Het bestuur van de stichting Gouden Driehoek NOF is per 30 januari ontbonden. Foto: Ingezonden.

Einde activiteiten Gouden Driehoek NOF

DOKKUM - Met ingang van 30 januari 2020 is de stichting Gouden Driehoek NOF ontbonden. Dit als gevolg van de nieuwe regionale samenwerking binnen de Regiodeal Noordoost Fryslân met het instellen van de Regioboard Noordoost Fryslân en een Klankbord- en Adviesraad.

Hierin is de overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs vertegenwoordigd. De nieuwe Stichting Versnellingsagenda zal de functie van aanjager innemen als het gaat om de uitvoering van de Regiodeal en de businesscases.

Hiermee breekt een nieuwe fase aan in de regionale samenwerking. De stichting Gouden Driehoek heeft haar taken beëindigd om zo ruimte te maken voor de Regioboard.
De Gouden Driehoek is opgericht in 2009 als netwerkorganisatie waar de drie O's activiteiten en projecten op het gebied van de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt initieerden en waar werd gezorgd voor uitvoering. Hierbij was een belangrijk aandachtspunt ook de aansluiting op wonen en werken in een kansrijke regio, versterken van duurzaam ondernemerschap en innovatief vermogen bij het bedrijfsleven.

De Gouden Driehoek heeft zich met name ingezet voor de sectoren Techniek en later ook Zorg met als doelstelling deze sectoren bekend te maken bij de jongeren waardoor de instroom gestimuleerd wordt. Veel van de activiteiten worden nu verder ondergebracht in de businesscases die binnen de Regiodeal worden uitgevoerd.