Cursussen EHBO-vereniging Ferwert

FERWERT - EHBO-vereniging Ferwert e.o. is opgericht in 1953 en is een actieve vereniging met ongeveer honderd leden. Het doel van de vereniging is dat de leden, voorzien van een diploma, goed en bekwaam eerste hulp kunnen bieden bij ongelukken. Ook biedt de vereniging deze hulp bij sport- en feestelijke evenementen. Jaarlijks organiseert de vereniging een basiscursus.

Op de basiscursus EHBO leer je onder andere de levensreddende handelingen, reanimatie en AED-bediening en verbandleer. (Informeer bij je zorgverzekeraar of ze de basiscursus-kosten ook vergoeden). De basiscursus wordt afgesloten met een examen door het Oranje Kruis. Voor de blijvende geldigheid van het diploma worden jaarlijks herhalingslessen georganiseerd. Tijdens de (herhaling)lessen wordt er aandacht besteed aan het stelpen en verbinden van bloedingen, het behandelen van kneuzingen en verstuikingen, het handelen bij bijvoorbeeld epilepsie, het herkennen van een hartinfarct of hersenbloeding. Naast de EHBO kunt u ook bij de vereniging terecht wanneer u alleen wilt leren reanimeren.

Tijdens deze lessen wordt u geleerd hoe u iemand met een hartinfarct of hartstilstand het leven kunt redden. Alle lessen zijn in OBS Op 'e Trije, Hegebeintumerdyk 16 in Ferwert. Voor meer informatie: Jolanda van der Werff 0519-562205 of Anneke Kamma 06-13223381 of via de mail: bestuur-ehbo-ferwert@live.nl. Voor aanvraag hulpverlening bij evenementen: ehbo-ferwert-evenementen@live.nl. Voor aanvraag reanimatietraining: reanimatie-regio-ferwert@live.nl Kijk voor meer info op https://ehboferwert.jouwweb.nl/