Silas de Jager is een aanstormend tafeltennistalent.
Silas de Jager is een aanstormend tafeltennistalent. Foto: Ingezonden

Tafeltennisser De Jager scoort uitstekend

DOKKUM - Het eerste jeugdteam van Tafeltennisvereniging Dokkum speelt momenteel in de Noordelijke divisie. Ook nog met een geheel nieuw team. Pupil Silas de Jager wist in de eerste twee wedstrijden al viermaal te winnen, wat hem momenteel een derde plaats bezorgt op de persoonlijke ranglijst.

Tafeltennisvereniging Dokkum 1 senioren speelt ook met een nieuw team, met drie jeugdige spelers in de Noordelijke divisie.
Tafeltennisvereniging Dokkum speelt een leerseizoen met jeugdig elan. Soms moet je risico's nemen, vindt het bestuur van de tafeltennisvereniging.

Bij het eerste seniorenteam spelen momenteel twee eerstejaars senioren, te weten Theun Nicolai en Mindert Turkstra en junior Yljan Nicolai. Aanvulling is er door de ervaren spelers Marc Heslinga en Richard Westera. Vrijdagavond werd voor de tweede maal op rij met 10-0 verloren. Buitenpost 2 was veel te sterk voor Theun Nicolai, Yljan Nicolai en Richard Westera. Toch blijft dit team hopen op persoonlijke overwinningen.

Maar het eerste jeugdteam gaat voortvarend. Tegen TTV Groningen 2 werd met 6-4 verloren, maar door het kleinst mogelijke verlies staat dit team op de tweede plaats. Door Silas de Jager werd het 0-1. Daarna verloren Anna Marije Miedema en Simon Soet.

Maar het dubbelspel werd gewonnen. Na de 2-2 tussenstand wist Silas de Jager nogmaals een wedstrijd te winnen. Simon de Vries wist ook een partij te winnen, zodat dit team met een goed gevoel huiswaarts keerde. Anne Marije Miedema wist niet meer te scoren (6-4).