De winnaars van het librekampioenschap.
De winnaars van het librekampioenschap. Foto: Ingezonden

Jan de Jager wint biljarten in Marrum

MARRUM - Het zevende open kampioenschap libre biljarten van Marrum is zaterdag in de hoogste categorie gewonnen door Jan de Jager uit Sint Jacobiparochie. In de finale versloeg hij Germ de Graaf uit Holwerd. Johannes van der Veen uit Gy tsjerk werd derde.

De Jager was ook de speler met het hoogste gemiddelde: 4,5 punten per beurt. Hij volgt Piet de Vries uit Stiens op, die vorig jaar won. De overige winnaars: Sietse Regnerus, Hallum (B-categorie) en Harm van der Vaart, Franeker (C-categorie). Het toernooi vond plaats in dorpshuis De Nije Tille in Marrum en kende een deelnemersveld van 84 spelers, verdeeld in drie klassen. Mede dankzij de gulheid van sponsoren uit de regio en de inzet van vele vrijwilligers kon dit toernooi slagen. De organiserende commissie kreeg lof van de deelnemers. De commissie hoopt met de huidige opzet het toernooi ook voor de toekomst veilig te stellen.

Op de foto achter vierde van links Jan de Jager (winnaar A-finale). Tweede van rechts Harm van der Vaart (winnaar C-finale). Links voor Sietse Regnerus (winnaar B-finale).